03.

Framviks kompetenspaket

Våldsförebyggande arbete med Maria Bauer

Ett kraftfullt och komplett utbildningspaket för att arbeta med konflikthantering och bemötande av personer med ett aggressivt beteende – på ett nytt och framgångsrikt sätt.

En utbildningsinsats som ger din organisation förståelse för, erfarenhet av och beredskap för effektivare och bättre bemötande. Som arbetsgivare tar du ansvar för såväl arbetsmiljö som kostnader för sjukskrivning genom denna genomgripande satsning.

Tre utbildningsdelar:

  1. Digital föreläsning om konflikthantering: Sveriges främsta föreläsare om bemötande av hot och våld i arbetslivet.

    Maria Bauer ses som en pionjär inom konflikthantering, bemötande av aggressiva individer och hur man kan förebygga våld på jobbet. Hon har 30 års yrkeserfarenhet från socialt arbete, rättsväsendet, vård och omsorg och har utbildat över 200 000 personer i Skandinavien.

  2. Konflikthantering i VR-miljö med D-escalator: Ett nytt och revolutionerande sätt att träna på hot och våldssituationer.
    Medarbetarna kan i en lugn situation på sin arbetsplats ”kliva in i” verklighetsnära scenarier där de tränar på agerande vid konflikter och kritiska situationer, ett värdefullt komplement till klassiska utbildningar med teori och ibland rollspel. VR-träningen ger ofta en känsla av trygghet kring att kunna möta framtida konflikter och kritiska situationer.
  3. Konsultation och rådgivning: Medarbetare och chefer får stöd i att införa nya arbetssätt och rutiner.
    De nya arbetssätten baseras på den utbildning som ges av Maria Bauer. Utbildningen i sig grundar sig i forskning, evidensbaserade metoder och beprövad erfarenhet som bland annat finns samlade i boken ”Hot och våld på jobbet” (Studentlitteratur, 2012, 2019).

“Perfekt med ett komplett paket av både teori, praktisk träning och rådgivning för att införa ett nytt sätt att jobba med hot och våld. Ett paket som verkligen kan göra skillnad!”

“Kombinationen av olika delar ger en större impact, VR-träning för att rusta personal att hantera hotfulla situationer och teorin att hänga upp erfarenheterna på!”

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.