Om oss

Framvik: Ledande inom konflikthantering

Framvik är ett utbildnings- och innovationsföretag som grundades 2017 av Maria Bauer och Axel Fors. Vår mission är att verka för fredliga och inkluderande samhällen – we come with peace. Vi fokuserar mycket på vår innovation D-escalator: Banbrytande VR-utbildning för konflikthantering. 

Vi är ett team om cirka 20 personer som utvecklar konkurrens-kraftiga, beständiga och innovativa lösningar kring bland annat våldsprevention. I och omkring Framvik finns kunskaper inom medicin, kriminologi, beteendevetenskap, juridik och ekonomi. Bland oss har vi även civilingenjörer, 3D-artister och programmerare. 

Framvik baserar allt på vetenskap

Sedan starten har vi betonat vikten av forskning och utveckling. Framvik har ett pågående utvecklings- och forskningsprojekt med Karolinska Institutet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Förutom vår världsunika produkt D-escalator, konflikthantering i virtual reality, utvecklar vi material för socialt arbete, psykisk ohälsa, kriminologi och annat.

DE GRUNDADE BOLAGET

Våldsexperten Maria Bauer grundade Framvik

Maria Bauer är våldsexpert med 30 års yrkeserfarenhet från rättsväsende, vård och omsorg. De senaste 15 åren har hon utbildat om bemötande och konflikthantering. Maria Bauer är landets främsta föreläsare om hot och våld på jobbet och har föreläst för över 200 000 medarbetare på olika arbetsplatser i Skandinavien. Under 2020 utkommer Maria med en ny bok på ämnet våld i nära relationer och hon är sedan tidigare medförfattare till boken Hot och våld på jobbet” (Studentlitteratur, 2012, 2019).

Axel Fors är socionom och kriminolog. Han har arbetat vid Kriminalvården, Socialstyrelsen och Rättsmedicinalverket med våldsprevention och metodutveckling samt deltagit i olika studier om behandling av missbruk, beroende och våldsbrott. Axel har även arbetat inom psykiatri, familjebehandling, omsorg och socialtjänst.

UTMÄRKELSER

Vinnova stödjer Framviks fredsarbete

Vinnova stöttar Framvik

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova stödjer Framviks arbete ekonomiskt. Vinnova betonar vikten av hållbarhetsmål och jämställdhet i de arbeten som stöttas.

 

Framvik är årets SörmX-bolag, 2019

Motiveringen lyder: ”Företaget kombinerar forskning och teknik på ett helt nytt sätt. Teamet är starkt och kan konsten att engagera i en pitch. Det här är ett företag som kommer att ta oss rakt in i framtiden och bidra till en fredligare värld!” Läs mer här.

 

Maria Bauer – Årets beteendevetare 2016

En av grundarna till Framvik, Maria Bauer, blev 2017 utsedd till Årets beteendevetare 2016 av bland annat Akademikerförbundet SSR och Nätverket för beteendevetare. Vid utdelningen av priset ville man särskilt premiera nytänkande och att ge det till någon som har varit en förebild inom det beteendevetenskapliga området.

Motiveringen framhöll bland annat Marias förmåga till knivskarpa analyser och att hon genom handledning har höjt ledningens medvetenhet kring att hålla brukarfokus och ett tydligt fokus på uppdraget. Maria Bauer har skapat eftertanke och insikt hos baspersonalen kring uppdrag, förhållningssätt och bemötande.

Styrelse

Axel Fors, styrelsens ordförande

Maria Bauer

Mats Lindgren

Maria Fischer

Thomas Karlsson

Elisabet Keussen

Kontakta oss

Har du några frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Några av våra uppdragsgivare